Whisky zreje 10 rokov v dubových sudoch. Vo vôni zadymený, s tónmi citrónov, hrušiek, manga s nádychom sladkého korenia. V chuti je plný, dymový s tónmi jódu, jemne slaný s nádychom morských rias, sladkého korenia a jemnej sladkosti po vanilke.
Typická príchuť výraznej, dymovej, slanej rašeliny s morskými riasami, po ktorej obľúbenci whisky Laphoraig túžia. Chuť je ako dym rašeliny z Islay, plná a zemitá, kyslá a soľná pôda, s ozvenou sladkosti na záver.
Laphroaig (vyslovuj „La-FROYg“) je liehovar, ktorého slady sú výrazne individuálne a úplne charakteristické. Destilérku založili v roku 1810 bratia Johnstonový. Bol to pôvodne rodinný statok v malej zátoke na najjužnejšom cípe Islay. Jedinečná chuť whisky Laphroaig pochádza z jeho pobrežného okolia a vysokého obsahu rašeliny, ktorá je spracovaná v liehovare na samostatnom poschodí sladovne.