Med bol Fredericom Kafkou považovaný za kráľovskú surovinu a veľmi rád ju používal pri výrobe svojich likérov. Podľa nájdených záznamov s ním experimentoval aj v spojení s rumom. Ako sa môžete presvedčiť pri ochutnaní Ferrum honey elixíru, toto spojenie funguje skvele. Med, ktorý je použitý v tomto elixíre je z pravého lúčneho medu z južných Čiech.
V elixíre nájdete jemné čiastočky, ktoré sú dôkazom použitia skutočného medu, cca 200 g na 1 l
V zmesi okrem českého medu nájdete aj starený karibský rum Ferrum Reserva, ktorý elixíru dodáva ten pravý rumový šmrnc. Tento elixír bol vytvorený na základe pôvodnej receptúry.
Vďaka minimalistickej filtrácii si elixír udrží príjemné aromatické a chuťové vlastnosti medu, ktoré sa môžu prejaviť jemným zákalom.
Farba
Ferrum Honney má krásnu medovú farbu.
Vôňa
Vôňa vás prenesie doprostred jarnej rozkvitnutej lúky, ktorá vonia na kilometre ďaleko. Naozaj parádna vôňa medu. Alkohol z fľaše nie je vôbec cítiť. Vôňu medu a rozkvitnuté lúky dopĺňa sladká vôňa a vôňa vanilky. V zmesi sa použila vanilková aróma, ktorá pomôže vôni zjemniť a doplniť práve o vanilku.
Chuť
Chuť elixíru, jemná, medová a celkovo príjemná. Ani v chuti nie je cítiť alkohol. Medovú chuť dopĺňajú tóny vanilky a sladkosť celej zmesi zakončuje trstinový cukor.
Príbeh
Mám rád príbehy a tu to máte! Frederic Kafka veľa a rád cestoval po svete. Ako obchodník neminul ani Karibik, ktorý sa mu stal veľkou láskou. Hlavne vďaka dobrým venezuelským, jamajským a dominikánskym rumom. Túto vášeň si doviezol do svojej vlasti a v roku 1870 založil destilérku Morella, ktorá sídlila na Pražskej ulici 30 v Příbrami. Pôvodné destiláty a likéry sa vyrábali parnou destiláciou, čím kvalitou hravo predbehli väčšinu výrobkov vtedajšej doby v celej Európe. Tieto destiláty boli vďaka svojej kvalite vyvážané do celého sveta! Spoločnosť prežila prvú svetovú vojnu a ďalej sa rozvíjala. Jeho umenie a slávu zadupala do zeme až 2.svetová vojna a znárodnenie po roku 1948.
Jeho umenie ožilo prostredníctvom rumu Ferrum, ktorý nadväzuje na pôvodnú receptúru. Ochutnajte rum, tak ako by ho vyrobil sám Frederic Kafka. Bol by hrdý na to, že jeho odkaz po 150 rokoch znova ožil.