Benromach Peat Smoke Sherry Finish spája ovocné akcenty sudov po sherry s vyváženým dymovým charakterom Benromach. Sladový jačmeň s vysokým obsahom rašeliny 57 ppm a pomerne vzácne zrenie v sudoch po sherry pre dymové whisky poskytujú ideálnu rovnováhu medzi vanilkou, dymom, korením a jačmeňom.
Benromach distillery
Liehovar Benromach má pomerne veľa fliaš ale s veľkou rozmanitosťou. Líšia sa od mierne rašelinových po silne rašelinové. Benromach používa rašelinový dym pomerne často, ale stále je to Speyside whisky s ľahkým, ovocným charakterom. Konečným výsledkom je jedinečná kombinácia sviežeho a sladkého charakteru Speyside s rašelinovým tónom, ktorý obstojí aj v porovnaní s Islay Malts.
V roku 1993 prevzal pálenicu nezávislý fľašovateľ Gordon & MacPhail. Teraz je na trhu pomerne veľké množstvo týchto „nezávislých fliaš“.
Základná myšlienka liehovaru znie, že na výrobu dobrej whisky potrebujeme len štyri veci. Najkvalitnejší jačmeň vypestovaný a sladený podľa vlastných špecifikácií, voda z prameňa Chapelton v pohorí Romach a tak tiež kvasnice. Nakoniec špecialisti liehovaru, ktorí vytvárajú destilát podľa prvých troch kritérií.
Vôňa: Kompót z čiernych ríbezlí, pomarančová kôra, opečený vres a zázvor.
Chuť: Krémová vanilka, ostružinové bobule, rašelinový dym a muškátový oriešok.
Záver: Dlhý a korenistý s dreveným dymom pod ním.